Over ons

Roularta Media Nederland is met de overname van New Skool Media, begin 2022, een zeer sterke en grote speler op de markt van magazine publishing geworden. Met 240 medewerkers, 650.000 abonnees, 24 mediamerken en 70 miljoen euro omzet is Roularta Media Nederland de grootste zelfstandige magazine publisher van Nederland.

Best of both worlds

Roularta Media Nederland is ‘best of both worlds’ in media: het brengt ijzersterke en marktleidende general interest bereikstitels als Plus Magazine, Landleven, EW (het voormalige Elsevier Weekblad) en de 50PlusBeurs samen met special interest-merken als Fiets, Delicious, Roots en Kijk. Vanuit vijf locaties, in Baarn, Amsterdam, Hilversum, Hoog-Keppel en Leeuwarden neemt Roularta Media Nederland met haar portfolio een bijzondere positie in: ze bedient zowel de breedte als de diepte van de mediamarkt. Roularta Media Nederland bereikt zowel de massa als de niche, waarbij de combinatie van kwaliteitscontent en kennis van de (loyale) doelgroep altijd centraal staat.

Roularta Media Nederland is van oorsprong al sinds jaar en dag uitgever van onder meer Plus Magazine, het grootste maandblad van Nederland. Maar ook van Landleven, het magazine voor iedereen die van buitenwonen en buitenleven houdt. Het bedrijf werd opgericht in 1990 onder de naam Senior Publications Nederland (SPN), en was een joint-venture tussen de Franse uitgeverij Bayard Presse en de Belgische uitgever Roularta Media Group (RMG). Sinds april 2021 is RMG 100% eigenaar van het bedrijf dat sindsdien verder gaat onder de naam Roularta Media Nederland.

Begin 2022 nam Roularta Media Nederland de circa twintig special interest-merken van New Skool Media over. Deze kerngezonde publisher, opgericht in 2014, heeft een focus op niches en loyale klant-communities. Tot het portfolio behoren kwaliteitsmerken als EW (voorheen Elsevier Weekblad) Knipmode, Beleggers Belangen, Columbus Travel, Formule1, Truckstar en Vorsten.

Roularta Media Group, moederbedrijf van Roularta Media Nederland, is marktleider op vlak van magazines (algemeen-, business- en sport-nieuwsweekbladen, lifestyle-magazines, medical- e.a. professional magazines), local media in Vlaanderen (zondagskranten, lifestylemagazines en internet-marketingsolutions) en business-televisie. Roularta zorgt met Trends Business Information voor alle financiële en marketingdata van alle Belgische bedrijven. Roularta organiseert events in de business- en lifestylesfeer en ontwikkelt alle mogelijke line extensions rond zijn sterke merken: boeken en magazine-specials, reizen en design. In België, Nederland en Duitsland is RMG marktleider in de 50+markt. Roularta participeert voor 50% in Mediafin (business-dagbladen De Tijd en L’Echo) en voor 50% in de classifieds-sites immovlan.be en autovlan.be/gocar.be.

In totaal heeft RMG 1.300 werknemers en wordt er een geconsolideerde omzet van circa 300 miljoen euro gerealiseerd.

Directie

Dirk Oeyen, CEO

Dirk Oeyen werkt sinds 1988 voor Senior Publications in België waar hij onder meer aan de wieg stond van het nieuwe magazine Onze Tijd-Notre Temps, later Plus Magazine. In 2004 werd hij benoemd tot Algemeen Directeur van Senior Publications Nederland. In 2021 werd hij CEO van Roularta Media Nederland. Dirk is tevens lid van het Management Team van Roularta Media Group.

Erwin van Luit, CEO

Erwin van Luit werkte vanaf 2004 bij uitgeverij Reed Business, waar hij na diverse functies in 2011 werd benoemd tot managing director. In die functie was hij eind 2016 verantwoordelijk voor de verkoop van het EW-portfolio aan New Skool Media. In 2017 werd hij CEO van dat bedrijf. Van Luit is tevens lid van het bestuur van brancheorganisaties MMA en NDP Nieuwsmedia.

Chantal Walravens, HR

Chantal Walravens is sinds eind 2016 Human Resources Manager van New Skool Media, het huidige Roularta Media Nederland. Zij begon ten tijde van de overname van het EW-portfolio en bouwde daarna de HR-afdeling op. Eerst werkte ze als recruiter bij werving- en selectiebureaus. Na diverse rollen maakte ze een overstap naar Reed Business, voor een rol als HR Officer.

Lars Duurinck, CFO

Lars Duurinck werkte van 1997 tot 2007 bij RELX (voormalig Reed Elsevier). Begonnen als business controller, was hij vanaf 2004 actief bij Elsevier Opleidingen, waar hij uiteindelijk business manager werd. In 2010 volgde een functie als CFO bij de hotelorganisatie Sandton Hotels, in 2017 stapte hij over naar New Skool Media, het huidige Roularta Media Nederland.