Vellah werkt voor Columbus Travel: ‘Reizen zit in mijn bloed’

Van je hobby je werk maken, daar dromen we allemaal van. Maar waarom zou je deze niet écht verwezenlijken? In Passie voor Publishing komen gepassioneerde werknemers van Roularta Media Nederland aan het woord. Over hun passie, die tegelijkertijd ook hun werk is.

Zo is het reizen Vellah Bogle (41) met de paplepel ingegoten. Als dochter van een Nieuw-Zeelandse moeder heeft ze al vele reizen gemaakt. Waar ze voorheen als webredacteur en identiteitsmanager werkte, zit Vellah nu als online content manager bij Columbus Travel helemaal op haar plek.

Meant to be

Als kind reisde Vellah vrij veel, bijvoorbeeld op familiebezoek in Nieuw-Zeeland of gewoon op vakantie naar landen als Gambia. “Mijn ouders zijn allebei erg geïnteresseerd in andere culturen, waardoor ik dat ook meekreeg. Het reizen zit in mijn bloed.” Toen in 2008 een vacature van Columbus Travel verscheen, was ze direct enthousiast. Hoewel ze eind 2011 weer vertrok, blijkt dit blad toch meant to be: afgelopen januari maakte ze haar comeback. “Meteen was ik weer enthousiast. Het voelt alsof ik weer terug ben op het oude nest, maar nu met nog meer kennis van contentcreatie en online uitingen, die ik breed kan toepassen. Eigenlijk doe ik van alles en dat bevalt enorm goed. Zo ben ik verantwoordelijk voor commerciële campagnes, nieuwsbrieven en social kanalen, maar zelf schrijf ik ook geregeld.”

Vertoeven in Nederland

Voor haar werk reist ze weinig, maar in haar vrije tijd is dat heel anders. “Vlak voordat de wereld door corona op slot ging, ben ik nog naar Myanmar geweest. Van de strijd tussen het leger en de Rohingya in het noorden was niets te merken; ik heb de meest fantastische rondreis gemaakt. Ik kan niet één plek opnoemen die ik mooier vond dan de ander: het was allemaal fenomenaal. Zeker als je ziet hoe warm mensen daar zijn. Dat is ook het leuke aan reizen, je ontdekt nieuwe culturen en de mooiste plekjes, daar kun je ook weer kennis uit putten.”

Door corona is zo’n verre reis nu niet mogelijk. Toch bracht vakantie in eigen land Vellah wel een nieuw inzicht. Ze leert genieten van kleine dingen. “Ik besef nu dat we soms te graag van alles willen zien in een kort tijdsbestek. Daardoor neem je niet alles in je op en geniet je minder, ik probeer nu bewustere keuzes te maken en meer te genieten van slow travel. Ik hoop dat we die les meenemen voor de toekomst.”

Benieuwd hoe het is om bij Roularta Media Nederland te werken? Lees hier dan verder.